До късно през нощта продължи издирвателната операция за намирането на 25-годишния Емил Боев. Четвърти ден няма следа от софиянеца, който изчезна по време на фестивала "Сурва" в петък вечерта. Търсят го с термокамери и термодронове, алпинисти и водолази се включиха в акцията, както и Гранична полиция с кучета.

Заедно с доброволци и приятели го издирва и брат му Мартин Боев. Именно той съобщи в социалната мрежа, че има запис от охранителна камера, която показва, че Емил е бил в постройка, подобна ферма, насред гората и се е опитвал да се ориентира. Самият Мартин е изгледал записа.

"Видях видеозапис направен в петък, нощта на изчезването от полицията, която потвърдихме със семейството ми и прителя, който е видял Емил за последно около животинска ферма в покрайнините на града", съобщи във Фейсбук Мартин Боев.

"Това е първата и единствена следа която имаме и за съжаление никак не е прясна, но ще се фокусират всички възможни сили по търсенето му", казва той и апелира днес в този периметър да не ходят доброволци, защото полицията планира операция там заедно със спасители, а теренът е стръмен.

"Срещнах се с полицаите, както и с други представители - апелът им е да не идват доброволци, защото терените са екстремни... Засега поне не ходете в планината - има фокусиран периметър и се работи по него, а наистина не ми се иска да се попречи на хората които най имат шанс да се открият.", обръща се към доброволците братът на изчезналия през Фейсбук. Той публикува и запис от издирването през нощта, в което се включиха отново много доброволци и приятели на двамата мъже, както от Перник, така и от София.

Досега не се е случвало да изчезне, каза Мартин Боев. От записа му станало ясно, че брат му е бил много дезориентиран, опитвал се е да отиде на познато място и просто е тръгнал накъдето му видят очите, смята Мартин.

"На този етап ми стана ясно по поведението му, че просто е бил сериозно дезориентиран, пиян, опитвал се е да се прибере, да намери посока. Това е гора, в която аз самият се изгубвах, докато обикалях. На този етап изключвам всякакви умишлени опити от него, почти съм убеден, че просто иска да се прибере. Зоната е изключително опасна, бяхме 20 души, трябваше ни огромна дисциплина, за да можем да се разбираме къде сме, бяхме с подходяща екипировка, храна, вода и пак ни беше трудно", разказа Мартин Боев пред БНТ.