ДАНС е правил анализ на участията на бившия министър на отбраната Бойко Ноев в телевизионни предавания. Това заяви самият той при гостуването си в "Тази сутрин" по bTV. 

За това той разбрал, след като с него се свързал служител на ДАНС преди "месец-два", който му предал документ, в който се анализира "негов разговор с Хекимян".

"Питам: Защо ДАНС прави медиен мониторинг на участията ми?", заяви Ноев, който допълни, че ще отправи официално запитване към новия председател на ДАНС Димитър Тончев и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

 

"Бях потресен от това, което чета, там имаше и фалшиви неща. Това поставя принципния въпрос за кого работят службите в България", каза Ноев, според когото силовият апарат на държавата изпълнява лични поръчки.

"Аз разполагам с това, което видях. В миналото съм имал случай, когато член на правителството на Бойко Борисов ми е казвал, че Цацаров, когато е бил главен прокурор, му е препоръчал да не разговаря с мен, защото телефона ми се подслушва", заяви бившият министър на отбраната.

Според бившия военен министър ДАНС трябва да се "преучреди" и 40% от настоящия състав не трябва да се назначава в новата служба. По неговите думи сега "не тече овладяване на службите, а възстановяване на държавността" и Димитър Георгиев е можел да напусне поста си като председател на ДАНС "с повече достойнство".