Село Бисер бе наводнено, след като стената на яз. "Иваново" се скъса сутринта. Армията и МВР се включиха в спасителните операции, изпратени бяха и хеликоптери от авиобаза Крумово. Над 60 души бяха евакуирани.
По-рано стана ясно, че 12 души от Бисер са в болница с измръзвания. Много къщи са разрушени.

Смъртните случаи в Хасковско са осем - четирима са загинали в с. Бисер, двама са били в завлечен от водите автомобил до с. Иваняне и двама - в друга кола, отнесена от водата край с. Бориславци, съобщиха от МВР. Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че към 18,30 часа двама души все още се водят в неизвестност. Заради това някои медии съобщиха, че жертвите са 9 или 10.
По информация на в. "24 часа" разпознати са телата на четирима мъже на възраст между 65 и 90 г.
Едно дете е било в неизвестност часове наред, но е открито при съседи, които са го приютили.

Ветеринарните власти са евакуирали около 960 животни от района на Любимец, Брягово, Лешниково и Бисер. Удавени са десетки животни, които ще бъдат унищожени в екарисаж. При влошаване на обстановката са застрашени още около 1400 животни.
"Животните, които са издавени, да бъдат описани и оценени - ще им ги платиме. Ще отидат в екарисаж още бързо да не пламне някоя зараза", заяви министър-председателят.

"Всички хора, чиито къщи са наводнени също ще бъдат обезщетени. Сега най-важното е да осигурим храна и подслон на хората, чиито жилища са най-силно пострадали от наводненията", добави Борисов и уточни, че за хората, останали без покрив ще бъдат докарани фургони. 

"Слагаме мостове, там където са завлечени. В Съдебна медицина се прави разпознаване на загиналите. Организирали сме да дойдат от енергото и когато влагата позволи веднага да се пусне тока. Над 60 човека са спасени към този момент. Бог да ги прости починалите. За съжаление, част от тях не са повярвали на предупрежденията на кметицата, били са камбаната, предупреждавали са", каза още Борисов, цитиран от БНТ.

По-късно той разговаря с еврокомисар Кристалина Георгиева, с която са се уговорили в сряда да посетят заедно пострадалия район. Целта е да се обсъди възможността за финансова помощ от ЕК. Засега всички пострадали от наводнението в с. Бисер ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ в максималния размер 325 лв..

Премиерът коментира още, че първоначално е имало спор дали военни хеликоптери могат да кацат на заледени терени, заради това обявил, че има опасност да  паднат. Според инструкциите това не е разрешено, но премиерът е поел отговорността и е разпоредил хеликоптери от авиобазата в „Крумово” да летят.

С Борисов в Бисер бяха и министър Цветанов, който ръководи спасителните действия, и земеделският министър Мирослав Найденов. Комисия, ръководена от Цветанов ще остане в района, за да установи щетите. Задействан е Националният план за защита при наводнения за областите Хасково, Смолян, Кърджали и Стара Загора