Провеждащият гладна стачка Николай Колев-Босия заяви, че ще представи уличаващи записи, свързани с арести на служители в агенция "Автомобилна администрация" в Бургас. Колев ще направи това пред временната парламентарна комисия, създадена заради неговия протест, заяви самият той пред "Хоризонт" на БНР.

Днес е 59-тият ден, в който Босия протестира с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента заради корупцията при издаването на шофьорски книжки.

Колев свърза твърденията си със случая с арестувания бургаски автоинструктор, който чрез фалшифициране на лични карти уреждал явявания на шофьорски изпити вместо курсисти.

"В момента за арестите в Бургас на хората от ДАИ, които съвсем лесничко пробиха т.нар. "непробиваема електронна система" на бялата стая - няма никакви записи, всичко е изтрито. И няма да мине, аз имам записи на всичко", изтъкна Босия.

Николай Колев-Босия допълни, че намира здравословното си състояние за добро.

62-годишият инструктор в бургаска частна школа за шофьорски книжки - Красимир Н., който беше задържан за схема, при която вместо курсисти са се явявали други хора, остава в ареста. Това реши Бургаския окръжен съд вчера, като мотивира решението си възможност обвиняемият да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели по делото.

Между 1000 лв. и 4000 лв. са плащали "клиенти" на Красимир Н., за да получат шофьорска книжка без да се явяват на изпити. Услугата поръчвали предимно гастарбайтери с финансови възможности, като мизата била определяна по преценка на инструктора.