Не сме спрели да правим неща и то в условия на пандемия. Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Банско. Заедно с него е и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Февруари миналата година Банско беше затворен, а сега е отворен и хората могат да се лекуват, да си карат ските, да се разхождат, да ползват спа центровете. Това се дължи на местната организация, за което благодаря", каза още премиерът.

"В последните две години от различните програми близо 20 милиона са влезли в областта и региона. Хората в Банско го заслужават. Имат си действащ кмет много добър. Правим тези проекти в условия на пандемия. Това го правим, защото много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Дори и в Банско не сме спрели туризма", подчерта премиерът.

"Убеден съм, че министърът и здравните ни власти ще направят така, че да направим една чудесна ваксинация за пример. Убеден съм в лекарите и медицинските сестри. В понеделник да се договорите. Стартираме и мисля, че ще се представим добре", заяви Борисов.

"Февруари беше затворен Банско, а сега през януари е отворен. Той е един от малкото курорти, които работят в момента и хората могат да се радват на чистия въздух, планините и да ползват СПА центровете. Благодаря на местната власт, че позволиха заповедта на здравния министър да е толкова лека и да може хората да преминат през пандемията", допълни той.

"Близо 7 млн. лв. сме отпуснали на Община Банско за ремонти на улици. С част от тези средства наскоро бе завършен околовръстният път на града. Това ще облекчи изключително много трафика и ще осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт", посочи премиерът.

"Банско е целогодишна туристическа дестинация и съм много доволен от развитието на инфраструктурата в общината. Работим отлично с местната власт тук и до момента каквото е поискано от нас - сме го осигурили", допълни той.

"С последното постановление правим нова улица, която да излиза директно на паркинга на кабинковия лифт, с което ще облекчим малко движението на светофара. След което имаме проект за още една централна улица, която е натоварена и трябва да се реконструира", каза кметът на Банско Иван Кадев.

Той уточни, че се предвижда също преасфалтиране на някои улици.

Народният представител Александър Мацурев от своя страна посочи, че в Банско действително са влезли милиони левове в последните няколко години, а премиерът допълни, че хората в Банско го заслужават.