Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строежа на АМ "Хемус" от хеликоптер. Това стана ясно от негово живо включване на фейсбук профила му. С него е и финансовият министър Кирил Ананиев. 

"Да види министър Ананиев какво се прави. За строителството на АМ "Хемус" правителството е дало 2.2 милиарда лева през четирите години на мандата си. Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световно ниво. Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство", каза Борисов.

"На следващите поколения и на туризма ще оставим много построено. И всичко това го правим в условията на пандемия. А в други държави хората не могат да излизат от домовете си. А ние колко сме направили от февруари насам", каза още Борисов.

"Има запазена археология. Ето и големият мост над реката колко е напреднал. И то само за няколко месеца в условия на пандемия", обяви Борисов.

"Местността е изключително тежка, Ананиев. Строителите ни са на световна класа и след това ще се минава и за минути. Това за десетилетия напред ще промени облика на северозапада", добави премиерът.

"Правим няколко кръгови, за да може да се обслужват много населени места. Ако броим мостовете, сигурно са стотици", добави той. 

Според прогнозата на специалистите със завършването на магистралата ще съкрати пътуването до Варна с над 2 часа.