Болна жена получи предложение да бъде настанена в разбито общинско жилище без врати, прозорци, мивка и тоалетна. То се намира в столичния район "Люлин", съобщи bTV.

Диана Павлова остава без собствен дом след имотна измама. Досега е живяла при възрастен мъж, за когото се грижила, но той починал. Получава пенсия от 170 лв. Това са причините да кандидатства за общинско жилище.

На 19 април от отдел "Жилищно настаняване" в столичния район "Люлин" ѝ предлагат жилище, което тя трябва да разгледа и да каже, дали приема. Предупредили я, че то се нуждае от "лек ремонт".

Диана обаче вижда апартамент в руини, който се нуждае от основен ремонт. Всичко беше обгоряло, човек нямаше къде да стъпи, разказва жената. Това я принудило да откаже жилището.

Това, с което разполага общината, е стар жилищен фонд и е в такова състояние, коментира Светла Николова от отдел "Жилищно настаняване" в район "Люлин".

Само четири жени се грижили за 2500 наематели на общински жилища и нямало как да ги обиколят всички. Разчитаме на сигнали от собствениците на частни имоти в блока, те не са обезопасили входа, обяви служителката на районната администрация.

На всеки казваме, че жилищата са за ремонта, общината няма пари, за да поема ремонтите, каза още Николова.