В антоновското село е засечен водач, шофирал със 172 км в час. Ограничението в населеното място е 50 км/ч. Нарушението е констатирано при петдневна специализирана операция, проведена на територията на област Търговище, съобщиха от ОД на МВР.

Друг водач е засечен да шофира със 153 км в час във Велико Търново, други двама са били със скорост над 100 км в час в градовете Лясковец и Полски Тръмбеш, съобщиха от ОД на МВР в областния град.

В рамките на специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими в областта са регистрирани над 3000 нарушения, като повече от половината от тях са били в рамките на населените места, уточняват от полицията.

Деветнайсет от водачите, нарушили ограниченията за скорост ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление за срок от 3 месеца и глоба.

Отнети са 32 свидетелства за управление на автомобил, заради неплатени глоби, връчени са 129 електронни фиша на водачи на моторни превозни средства и 9 на пътници в автомобилите. Образувани са 10 бързи производства.

От Търговище отчитат  

2662 случая на нарушения на скоростните режими. Служителите на "Пътна полиция" са следили за спазването на скоростта и през деня, и през нощта.

Анализът на резултатите сочи, че най-често водачите на леки автомобили нарушават скоростните режими в населените места. 1707 от нарушенията са констатирани в населени места на областта, а 955 - извън тях. Най-голямото установено е в село Моравица, където водач на лек автомобил с търговищка регистрация е управлявал моторното превозно средство със 172 км/ч. Нарушението е установено с автоматизирано техническо средство за контрол на скоросттта СПУКС - камера на тринога/.

По време на проверките служителите на "Пътна полиция" в областта са връчили на водачи 67 електронни фиша, а три - на пътуващи в проверявани граждани. Съставени са пет акта за установяване на административно нарушение на водачи за неплатени наложени им глоби по Закона за движение по пътищата.