Автомагистрала "Хемус" е може би пътят, по който има най-много нужда от ремонтни дейности. Зимата е невъзможно да се работи по виадуктите, а те са в тежка ситуация. Това заяви пред БНТ инж. Светослав Глосов от Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му, някои от съоръженията по магистралата са във висока степен на опасност.

"Хората не виждат, но колегите работят по колоните. Движението на места е спряно. Тези ремонти ще продължат до зимния сезон. Предстои ремонт на тунел "Витиня". Този тунел се изследва, предстоят ремонтни дейности, както и в лявата тръба на тунел "Ечемишка", обясни инж. Глосов.

Той допълни, че се работи и по участъци от страна на Варна.

"Ремонтът там ще приключи до края на месеца. Имаме 20% изпълнение от новата част на "Хемус" от Ябланица до Боаза. Преди следващата зима трябва да сме готови", каза още Светослав Глосов.

По магистрала "Тракия" се ремонтират 22 км., но ремонтните дейности трябва да приключат до началото на юли.

"От 1995 г. не е ремонтирано, за 20 дни беше ремонтирано дясното платна в посока Бургас. Сега се ремонтира лявото платно в посока София. Който е минал, е видял, че това е изключително нов път. В ремонтирания участък мантинелата е двойна, за да възпрепятства максимално преминаването през нея", заяви инженерът.