След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата схема около това как е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да гарантирам за достоверността му. По това, което пише в имейла, мога да си направя извода, че е имало и група в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала влияние. Имейлът е изпратен от адвокатът на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров. Това каза по БНТ бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров, който смята, че Илиян Тодоров е имал политическа протекция.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. "Позитано" и бул. "Витоша", на метри от Съдебната палата в София, припомня БНТ.

"5432 са точно дните, в които настъпва справедливостта в България, това е жалката работа", изтъкна Въжаров.

"Цялата история е политическа, както много други неща в България", твърди Михаил Въжаров. "...Във времето, когато извърши престъплението баща му беше секретар на БСП в Перник и водач на листата за изборите", отбеляза той.

В България трябва да има правосъдна реформа на първа инстанция, смята Михаил Въжаров. По думите му съдебните медици и вещите лица, които правят експертизите, са зависими.

"Всички подобни дела се пропукват на първа инстанция. Всеки един съдия работи с един или двама такива вещи лица. Те им правят такива експертизи, които да са им удобни", добави Въжаров.