Екстрадицията на Илиян Тодоров - съден за двойното убийство пред дискотека "Соло" през 2009 година, ще стане на 1 март с полет от Мюнхен. Това съобщи временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, цитиран от bTV.

В средата на декември стана ясно, че той ще бъде екстрадиран до България от Узбекистан. Процедурата е започнала, след като Тодоров е помилван за наложено му наказание от местните власти и предаването му към София за излежаване на присъдата вече е част от процедура, която минава през Интерпол.

След 12 години в неизвестност Тодоров беше задържан в Узбекистан, опитвайки се да мине границата през март миналата година с фалшив паспорт. След като беше арестуван, той беше осъден, но в началото на декември е бил помилван, за да може да бъде освободен от затвора и да бъде задвижена процедурата по екстрадицията му.

През 2009 г. в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Инцидентът стана на метри от Съдебната палата в София. Там се засичат две компании, едната от които току що е излязла от дискотека "Соло". След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от опонентите си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен бе приятелят им Кирил Димитров. В хода на съдебния процес Тодоров успя да напусне България. У нас той ще трябва да излежава доживотна присъда, наложена му окончателно от Върховния съд.