Чикагото бе пуснат в 16.15 ч. от русенското следствие, след като вчера бе докаран от спецполицаи по подозрение за участие в подриването на банковата система у нас, предаде БГНЕС.

Обвинение към русенеца не е било повдигнато.

Венцислав Ангелов обясни пред медиите, че е подписал предупредителен протокол да не публикува във фейсбук информация, която би уронила престижа на банките.

Той сподели, че е очаквал ареста си след няколко свои поста в социалната мрежа и клип в ютюб, за които твърди, че съдържанието им е плод на продължителен и задълбочен анализ, направен от него по темата.

Ангелов категорично заяви, че подкрепя валутния борд и той по никакъв начин не бива да бъде сринат.

Чикагото възнамерява още в понеделник да пусне жалба до главния прокурор срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като според него именно Борисов с изказванията си действа в ущърб на банковата система.

По отношение на ареста си Чикагото разказа, че е бил вкъщи сам със сина си, когато са дошли баретите. Той подчерта, че не са му показали никаква заповед за арест, въпреки че няма оплаквания от отношението на спецполицаите към него. Чикагото иска обяснения от вътрешния министър Цветлин Йовчев за начина, по който е бил задържан. След консултация с адвокатите си ще реши дали да си търси правата във връзка с ареста.

Вчера бяха задържани още двама души за рушене на имиджа на банките, освен Чикагото, а днес- още трима души.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Борисов срещу Чобанов

АНКЕТА: Да има ли затвор за слухове срещу банка?