Както обеща, заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки започна кампания за запълване на дупките по улиците във Варна. Само за 100 метра екипът на инициативата изброи 15.

"Заради мързел, корупция и безхаберие градовете ни са заприличали на бойно поле. В такава среда ли искате да живеете? Къде потъват парите на данъкоплатците? Аз и моите съмишленици от ВОЛЯ започваме да запълваме дупки по улиците в нашата Варна. С ваша помощ ще свършим работата на кмета!", написа в профила си във Фейсбук лидерът на ВОЛЯ.

Той призова варненци да участват в кампанията като снимат драстични примери за подобно безобразие, да ги качват в профила му като посочат и адреса. Хората на Марешки ще подготвят график и до седмица ще започне да се действа из варненските улици.

"Когато кажа нещо, го правя! Варна е само началото", пише още Марешки в поста си. Към него е прикачен и кратък клип, изобразяващ безобразното състояние на улиците в морската столица на България.

За по-малко от два дни кампанията достигна до повече от 110 000 българи, стотици варненци вече я подкрепиха и изпратиха снимки и адреси, които да бъдат включени в графика по запълване на дупките. Последователи на страницата на Веселин Марешки в социалната мрежа от други градове питат кога същата инициатива ще дойде и при тях, защото положението с дупките е отчайващо в цялата страна.