Майката на Сашко го обича, но е много чувствителна. Нервната й система е много чувствителна и вероятно поради това не можа да издържи да гледа детето. Все пак те са трудни за гледане тези деца. Това заяви пред "България он Ер" бабата на изчезналия 12-годишен Александър Цветанов от Перник.

Момчето, което е аутист и има и хиперактивност, изчезна безследно в петък около 16 часа, докато бе с баща си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов, в района на профилакториума в миньорския град. Вече три денонощия се провежда безпрецедентна издирвателна акция, в която участват и хиляди доброволци от Перник, Дупница, София и други градове. Въпреки усилията им до момента от детето няма следа. То е търсено с термокамери, следови кучета, хеликоптер, а по-рано днес и водолазни екипи претърсиха водоеми в квартал "Калкас". 

Сашко е отглежда само от баща си, който страда от церебрална парализа и е трудно подвижен, с помощта на неговите родители, а майка му Радостина от няколко години живее във Великобритания. От профила на жената в социалните мрежи, който впоследствие бе изтрит, стана ясно, че тя има още един син, който е по-голям от Александър и живее със своя приятел на Острова. 

Последните снимки на майката с малкия й син пък са публикувани през 2018 година.

Снимка: Facebook

"Тя се обажда от там непрекъснато да пита за детето. Тревожи се. И знае, че е изчезнало. Обади й се синът ми", добави бабата.

По думите й, Радостина не е виждала скоро детето си на живо. 

"Поддържа контакт с него по Вайбър. За последно на живо го е виждала може би преди една година", допълни възрастната жена.