Това съобщиха Дарик радио и "Фокус". Причина за отлагането стана назначената от магистратите тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи здравословното състояние на 69-годишния Рашков.

Тя ще бъде подготвена от трима медици - съдебен лекар, кардиолог и ендокринолог и бе поискана от прокурора Калоян Димитров, тъй като до момента по делото са приложени само документи, които показват хроничните заболявания на Кирил Рашков, а не моментното му състояние, за което адвокатът му Даниел Ангелов твърди, че е влошено. Затова и в момента ромският бос се намира в диспансера на пловдивския затвор.

На влизане в съдебната зала Кирил Рашков каза само: „Сензация!", но при извеждането му за пореден път се държа нагло и показа среден пръст на събралите се 100-ина жители от Асеновград и Катуница пред Районния съд. Възмущението на хората от жеста му отново ескалира във викове „убиец”.
Те твърдяха, че Рашков дори ги е напсувал, когато е пристигнал и се обърнаха към премиера чрез медиите и попитаха къде е държавата в този момент и през изминалите години.

Същинският процес срещу Кирил Рашков трябва да започне на 23 януари 2012 г. Повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство срещу Веселин Христев - вуйчо, и срещу Иванка Петрова, настойник на убития на 23 септември в село Катуница Ангел Петров. По делото се очаква да се явят над десет свидетели. Ще бъде представена и експертизата от видеозапис, на който се вижда как Кирил Рашков отправя заплахите към Христев и Петрова.