Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи в профила си във Фейсбук, че в най-голямата спешна болница в страната текат масови уволнения.

По думите му, вече са освободени от длъжност 10 служители на администрацията.

"Балтов добре, но какво направиха 10 служители от администрацията, че са уволнени? Няма чегъртане? Няма политически тормоз?", написа бившият шеф на "Пирогов", който бе освободен на 14 юли, след като от Министерството на здравеопазването съобщиха, че при проверка в лечебното заведение са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лева.

Само преди два дни, новото ръководство на "Пирогов" освободи и говорителката на болницата Гергана Венкова. Журналистката, която остана на поста едва пет месеца, е била привикана сутринта на 27 юли в юридическия отдел на болницата, където са я освободили по взаимно съгласие веднага. Венкова не е била уведомена за причините за отстраняването, нито дали има вече неин заместник.

"През изминалите малко над 4 години с екипа работихме почти денонощно, за да направим нашата болница по-добра. Денонощие след денонощие, усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Днес "Пирогов" не е "Пирогов" отпреди 4 г. и това се вижда с просто око", написа пък проф. Балтов в емоционален пост преди седмица, след като неговите колеги излизаха няколко дни поред на протести с искане той да бъде върнат на директорския пост.