Това коментира пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев и посочи, че е разговарял с директора на завода.

Радев обясни, че се е запалила бъркалка, а взривове не е имало.

Един човек загина, а друг е обгорен при инцидент във военния завод "Арсенал".

Валентин Радев обясни, че аварията е станала в помещение, където се работи дистанционно, вътре има една бъркалка, в която се забърква някаква смес. Той посочи, че двамата работници са били в това помещение, а не е трябвало да бъдат вътре.

Съгласно технологията и мерките за безопасност трябва да бъдат отвън, каза министърът. Той посочи, че управлението на този процес е изнесено отвън, има табло с бутони.

"Защо са били вътре тепърва ще става ясно, но са нарушили технологичната дисциплина", каза Радев. Запалва се сместа, няма взрив, затова няма и пожарна там, обгаря ги, посочи министърът и добави, че става въпрос за димна смес, на барутна основа.

По думите му грешките стават основно поради неспазване на правилата, на технологията в случая.

Във връзка с възникналия днес инцидент в цех на Завод-3 в гр. Казанлък на дружеството „Арсенал” АД , Окръжна прокуратура-Стара Загора разпореди извършването на процесуално следствени действия.

Към настоящия момент се извършва оглед на местопроизшествие от двама следователи от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На мястото на инцидента е и административният ръководител-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Стара Загора – Дичо Атанасов.

Трагични случаи в заводите на "Арсенал"

53-годишен мъж загина на 27 май 2016 г. след взрив на пресоваща машина в клона на завод „Арсенал“ в град Мъглиж, известен като Завод 4.

Двама души загинаха при експлозия в завод "Арсенал" в Казанлък на 25 април 2016 г.

В началото на юли 2011 г. 53-годишната Велинка Димитрова издъхна в болница, след като 20 дни по-рано бе тежко ранена в същия завод на "Арсенал".

Няколко месеца по-късно 38-годишна работничка пък пострада тежко при експлозия в "Арсенал" - Мъглиж. Тя бе с ампутирана ръка, извадено око и множество рани от осколките.

През февруари 2014 г. 63-годишен мъж почина след взрив в мъглижкия филиал на "Арсенал" АД.

На 25 април с.г. двама души загинаха при взрив в завод „Арсенал“ в Казанлък