Ние сме племе, водено от демони, и никаква ваксина няма да ни спаси от тях. Всеки е затворен в избирателната урна и това е голямото послание, че ние сме жертва и на политиците, които успяват да насадят в главите ни собствената си величавост. Това каза пред БНР художникът проф. Анри Кулев в коментар за настъпилото объркване в обществото по време на пандемия.

По думите му въпросите, които следват, са що за хора са тези, за които гласуваме.

"Всичко останало изчезна от обществото, остана една-единствена разпределяща парите политика. Това е най-ужасното и най-обидното", каза той.

Проф. Кулев подчерта, че българите не преживяват тежко наложената дистанция, защото "сме нация на дистанцията и изключително рядко се обединяваме":

"Обединяваме се само, за да направим лошо на някого. Изключително редки са случаите на обединяване за добра кауза", обяви творецът.

Според него пандемията е дошла много добре на българите, защото думите вече не значат нищо.

"Щом думите не значат нищо, значи и действията не значат нищо, всичко е позволено", коментира още той.

Проф. Кулев изказа скептицизъм, че спасението от пандемията ще изчисти мозъците ни от демоните. "Ние сме такова земно племе, че непрекъснато ни водят демони и никаква ваксина няма да ни спаси от тях", сподели още Куле.

Според него думи като чувство за вина, срам и отговорност вече липсват у всички.

"Всеки може да каже всичко и всеки може да бъде опроверган. ... Говорят се страшни глупости, казани с умен тон. Това уморява хората и затова човек се самоизолира", добави той.