Веднага след като стана ясно, че Расуъл Бътлър е причинил в дрогирано състояние инцидента, при който заедно със самия него загина певицата Лия Лабел Владовски, редица американски медии коментираха възможностите за обезщетяване на семейството й. Според тях откритите алкохол и наркотици в кръвта на баскетболиста дават основания на нейната майка Анастасия Бинчева, по-известна у нас като Сия от първия състав на група "Тоника", да заведе дело за сериозна финансова компенсация.

Далеч преди излизането на резултатите от аутопсията догадките на булевардните и светските издания отвъд Океана създадоха очаквания, че почерненото семейство на Лия ще получи дял от огромно наследство на Расуъл Бътлър. След няколко месеца жълта суматоха обаче стана ясно, че цялото му имущество преминава в ръцете на неговата дъщеря от предишна връзка Рейвън.

Лия Лабел

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Защо този въпрос предизвика внимание в САЩ?

Скоро след като се залюбват Расуъл Бътлър започва да представя Лия за своя законна съпруга. Именно затова тя е посочена като такава от всички световни медии при отразяването на фаталната катастрофа от нощта на 30 срещу 31 януари тази година в едно от предградията Лос Анджелис. Никой от журналистите не обръща внимание, че в България Лия е известна само като годеница на Расуъл и никой от близките на родителите й не е споменавал за брак публично.

За пръв път съмнения в съпружеските отношения на двойката се появяват след кремирането на техните тела. Траурната церемония протича на 5 февруари, като на нея присъства цяло съзвездие играчи от НБА, начело с Крис Пол и Ламар Одъм. В същия ден Бътлър е кремиран в общинската морга, а Лия - във Форест Лоун. Дъщерята на баскетболиста премества праха му в Ню Касъл, Делауеър, където живее. Семейството на Лия също взима със себе си нейния, но го отнася в съвсем друга посока - Сиатъл, Уошингтън. Там Сия Бинчева живее от години с американски гражданин. В репортажа на The Blast от 12 февруари, озаглавен с провокативното "Останките на американския идол Лия Лабел и Расуъл Бътлър остават разделени след кремацията", не се споменава дали е присъствал бащата на Лия - Трошан Владовски.

В същия материал изданието си позволява да публикува смъртните актове на загиналите с аргумента, че в тях има смущаващи разминавания. И действително е така.

В сертификата за кончината на Бътлър е отбелязано, че той е женен, докато в този на Лия - че никога не е била! Журналистите са дотолкова убедени в семейния статус на двамата, че в първия момент се лансират догадки за тайна сватба в чужда държава. Но въпреки обстойната проверка, те така и не откриват сериозни доказателства. В някои издания се появява цитат от дъщерята на Бътлър, която отрича баща й да е сключвал брак и да има други деца освен нея.

Нещо повече - когато става дума за наследството, тя твърди, че очаква не повече от 250 хил. долара. Сумата звучи сензационно скромно на фона на данните от Basketball-reference.com. Статистиката на реномирания сайт показва, че само от заплати

Расуъл Бътлър е спечелил не по-малко от 23 880 069 долара.

Расуъл Бътлър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Точка на спора опитва да сложи един от най-посещаваните сайтове в САЩ - TMZ.com. Ето какво съобщава изданието на 31 май: "Говорихме с майката на Лия, която е категорична, че двамата НЕ СА сключили брак." Журналистическите коментари по случая се обединяват в това, че информацията може да бъде от голямо значение при евентуални съдебни искове от семейството на Лия Владовски към това на Расуъл Бътлър.

Анастасия Бинчева все още не е говорила официално по случая. Заради противоречивите данни в американските медии и присъствието на новините по страниците както на авторитетните издания, така на жълти американски издания, Dir.bg опитва да се свърже с популярната българска певица в търсене на възможно най-достоверна информация. Очаквайте подробности!