Абитуриент от великотърновско училище е диагностициран с Covid-19. Предстои под карантина да бъдат поставени над 100 абитуриенти и учителите им от две училища, които заедно са празнували бала си на 27 юни.

19-годишният младеж с коронавирус е от град Бяла, Русенско, и е в болницата в родния си град. Младежът е абитуриент от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, потвърдиха от Областния оперативен щаб и учебното заведение.

От РЗИ са уведомили директора на колежа, че от утре випускът от 28 абитуриенти е под карантина, както и учителите, участвали в дефилето и абитуриентския бал на 27 юни.

"Младежът нямаше симптоми на бала", коментира за БНР училищният директор Петър Иванов и съобщи, че абитуриентите ще бъдат изследвани.

"РЗИ ще го организира с наше съдействие. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа", добави Иванов.

Балът е бил заедно с най-голямата гимназия в областта - училище "Емилиян Станев".

"Дали сме нужните данни на РЗИ, предупредила съм всички 79 абитуриенти и учители да се самоизолират и при най-малките симптоми да предупредят личния си лекар", заяви училищният директор Кина Котларска.

Все още няма информация как ще работи община Велико Търново, защото синът на кмета е съученик на диагностицирания с коронавирус младеж.