55 дни без топла вода по време на пандемия в части от София. Граждани от централната част на столицата се оплакват, че това ще им създаде изключителни неудобства и невъзможност най-малкото да спазват противоепидемичните мерки и призивите за честа употреба на топла вода и сапун, предава Нова тв.

Говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова обясни, че разбира клиентите, но уточни, че ремонтите се налагат, защото топлопреносната мрежа в централната част на столицата е положена преди близо 60 години, а последната реконструкция е извършвана преди 40.

Ремонтът ще продължи от 23 юли до 15 септември. 

"Сега трябва да направим един доста сериозен ремонт, при който да заменим не само тръби, но и арматурата - всичко това е свързано с топлоподаването към клиентите в центъра на София. Трябва да се направи и организация на движението. Ще се работи с удължено работно време, защото целта ни е да се справим по-бързо", уточни още тя.

Ремонтите ще засегнат улиците "Цар Шиман", "Иван Вазов", "6-ти септември", "Стефан Караджа", "Ген. Гурко" и "Г.С.Раковски".