5-годишното дете от Пловдив, обезобразено след побой от пастрока си Петър Чернев, е изписано от болницата. Момчето се възстановява добре, каза пред NOVA бащата Венислав Алексиев, уточнявайки, че информацията, която получава от директорката на дома, в който е настанено детето, е оскъдна. 

Алексиев не знае и къде точно е настанен синът му. Не го е виждал след изписването от болницата, тъй като не е бил допуснат от социалните. 

"На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам", заяви Алексиев.

Процесуалният защитник адвокат Васил Попов заяви, че предстои решение кой да се грижи за детето и изрази недоумение защо бащата не е допускан до него. "В нито един от документите не е записано защо му се ограничава правото на достъп", заяви Попов.

Алексиев, който иска максимално строго наказание за извършителите на посегателството срещу сина му, отново изрази готовност да се грижи за детето в Германия, където живее с втората си съпруга. Майка му, която е пенсионер, също имала възможност да му помага. 

По думите на бащата след половин година на детето предстои нова операция, за да може да има коса на засегнатото място на главата. 

Първата операция бе извършена от екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги". Досега бе известно, че са липсвали 15 кв. см от косата на момчето. По думите на бащата обаче, позовавайки се на епикризата, става дума за 60 кв. см. 

За насилието над момченцето прокуратурата обвини майката Стела Алексиева и нейния приятел Петър Чернев, с когото живеели на семейни начала от няколко месеца. Според обвинението двамата многократно са малтретирали момченцето физически и вербално. Майката е с мярка "подписка", а Чернев остава в ареста.