И в Пловдив е премахнат палатков лагер от възлово кръстовище на "Баня старинна", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Тази сутрин е възстановено преминаването през кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител" с бул."Шести септември". Вдигането на палатковия лагер на "Баня старинна", разпънат снощи, е започнало малко преди 5 часа сутринта.

Голяма част от събралите се са заявили пред униформените, че поставените палатки не са техни, което не е възпрепятствало премахването им. Полицейските служители са проверили 37 лица, съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения от Закона за движение по пътищаат - глоби в размер от 20 до 50 лв. И един акт по Закона за българските лични документи.

"Шестима от протестиращите са установени с употреба на алкохол от 0.80 до 2.51, а други шест са с криминални прояви за кражби и икономически престъпления", обясни комисар Виктор Празов пред Нова телевизия.

Той бе категоричен, че не е употребявана физическа сила от страна на полицията. Протестиращите дори проявили разбиране и съдействали на органите на реда.

"Към този момент кръстовището е освободено. Нямаме задържани и отведени в районните управления в Пловдив лица от палатковия лагер", добави Празов.