23-ти ден на протести с искане за оставка на правителството и главния проокурор Иван Гешев се провежда в София.

Протестът започна около 19 ч. на площад "Независимост", обстановката бе спокойна. На фонтана пред Президентството се появи мисирка.

След като се събраха повече хора, протестиращите решиха да тръгнат към Орлов мост, където два дни продължава блокадата на кръстовището.

Те минаха по жълтите павета и стигнаха до палатките. В момента протестът е изцяло заключен там.

Протестиращите настояват и за оставка на директора на Българската национална телевизия Емил Кошлуков и на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество Сотир Цацаров.

 Има информация за арестуван мъж зад БНТ, който е лепял лепенки по колите за "московска пропаганда". По-късно стана ясно, че мъжът е освободен.

Снимка: БТА

Към 19 часа на Орлов мост също имаше ескалация на напрежението. Мъж, облечен в работни дрехи, се появи на блокадата при протестиращите с палатките, където от два дни движението е блокирано и стотици софиянци се оплакват, че стигат трудно до работа.

Той прекъсна техните дискусии, изля бирата си и попита протестиращите дали са платени. Това предизвика гнева на хората от блокадата, а мъжът беше изведен от полицията.

Оказа се, че мъжът е работник, чиито оплаквания са свързани с това, че не може да стигне от дома до работата си.

Снимка: bTV

Протестиращите определиха ситуацията като опит за провокация.

Пред bTV мъжът - Борис Николов, обясни, че не е провокатор, а гражданин, който е недоволен, че не може да се прибере до дома си от работа, защото автобус 72 е спрян от движение заради блокадата.

Протестът на най-голямото кръстовище в София продължава втори ден, като недоволните са категорични, че няма да си тръгнат, докато правителството не подаде оставка.

На мястото има 10-ина палатки, а от Столична община съобщиха, че имат десетки жалби срещу промените в градския транспорт.

Към полунощ БНР съобщи, че на кръстовището на Орлов мост са останали стотина души.