Полицията разкри млад мъж, който стреля с пистолет по автомат за общински велосипеди в комплекс "Славейков" (до спортния комплекс) в Бургас в неделя. Общината разпространи кадри от престъплението във вторник.

Във видеото се вижда как мъжа с качулка вади пистолет и стреля по устройството за колела под наем. Ден преди този инцидент е регистриран идентичен случай с повредена общински автомат за велосипеди на ул."Транспортна".  Предполага се, че извършителят е един и същ. Кой е стрелецът?

От полицията днес съобщиха, че  22-годишният Николай Т. е младежът, стрелял по общинска велостоянка в Бургас. Той е задържан за денонощие.

Момчето е стреляло с газов пистолет по тъчскрийна на велостанцията, по който са направени два отвора. Нанесените щети са за 2300 лв.

22-годишният Николай не е дал смислени обяснения за стрелбата по велостоянката до бл.36 в к-с "Славейков". Бургазлията, който също живее в този комплекс е стрелял около 19 ч., когато в района е имало много хора. Велостанцията се намира до спортна площадка, на метри от нея има и детски кът.

От общинската фирма, която се занимава с поддръжката на системата за велосипеди под наем заявиха, че имат денонощен колцентър с видеонаблюдение. Те ще искат от стрелеца възстановяване на щетите, нанесени по апарата.