Увеличават се пострадалите при инциденти с мотори. От "Пирогов" съобщиха, че за последните две седмици през спешното отделение на болницата са преминали над 20 мотористи. По данни на МВР от края на март до момента са загинали 16 мотористи. Ранените са 117.

Според Асоциацията на пострадалите при катастрофи годишно на пътя живота си губят около 50 мотористи.

32-годишният Владислав кара мотор от 2 години. В началото на юли претърпял инцидент на писта край Пловдив.

"На една от сесиите направих грешка и паднах лошо. Прекалено много адреналин, немалко глупост и съм изпуснал точката на спиране", разказа Владислав Либаров пред БНТ.

Той удря главата си и губи съзнание за кратко. След падането има тежка травма на китката. Налага се операция, която продължава около 7 часа. Другият пострадал е с по-тежки наранявания. Претърпява общо 3 операции.

"Доста труд, доста усилия полагаме, защото ръката се лекува бавно. В рамките на година могат да очакват близка до нормалната функция", каза доц. Людмил Симеонов, началник на Клиниката по хирургия на ръката УМБАЛСМ "Пирогов".

Ръката на Владислав вероятно ще се възстанови по-бързо. Мъжът планира да ремонтира мотора си и да се готви за мотосезона догодина.

"Ще се замисля къде точно ми е била грешката, за да не я допусна следващия път, защото няма да се откажа да карам", казва Владислав Либаров.

По данни на МВР от края на март до момента катастрофите с мотористи са над 120. Най-честите причини са несъобразена скорост, неправилни маневри, отнемане на предимство и неправилно изпреварване.