18-годишен ученик от гимназия "Алеко Константинов" в Мездра е изчезнал безследно вчера. Майка му Емилия Петкова призова всеки, който е виждал сина й, да подаде сигнал в полицията или да се свърже с нея.

Съучениците и учителите на Кристофър, който страда от епилепсия и трябва да приема ежедневно медикаменти, не знаят нищо за изчезването му, нито за местонахождението му.

"Моля Ви, ако някой го види или разбере нещо, да се свърже с мен на лично съобщение или на телефон: 0988775623. Вече го няма около 24 часа, нямаме връзка и телефонът му е изключен, свързали сме се с полицията", призова майката.

Кристофър е облечен с тъмно сини дънки и черно яке с жълта качулка.

"Вчера си беше у дома, излезе навън и след 17.30 часа телефонът му вече беше изключен. Не е взел документите си с него", добави Емилия Петкова.

По-късно началникът на РПУ-Враца главен инспектор Димитър Шейнов потвърди, че Кристофър е обявен за общодържавно издирване. 

Същевременно планински спасители с кучета, полицаи и доброволци продължават да издирват 25-годишния софиянец Емил Боев, който изчезна безследно на празника "Сурва" през уикенда.