По първоначални данни колата била засечена от друг автомобил и след сблъсък се е запалила, предаде БГНЕС. В нея е имало жена, която е била затисната и не е могла да излезе. Притеклите се на помощ шофьори не са успели да я извадят и тя починала преди да дойде пожарната. От полицията и пожарната отрекоха да е имало пожар.

В близост до инцидента се намира противопожарна служба, но пожарните са закъснели, за да могат да помогнат на жената, разказали очевидци. В колата е имало мъж и дете. Мъжът е в много тежко критично състояние. Пострадалите са закарани в болница.

По информация на Васил Ангелов, началник на ІV Районна противопожарна служба, който е бил на мястото на инцидента – пожарникарите са пристигнали на място „в рамките на норматива” и не са закъснели по никакъв начин. На сигнала са се отзовали два пожарни автомобила с шест души огнеборци. От пожарната опровергаха информацията, че автомобилът е изгорял и че са се забавили при пристигането на мястото на катастрофата. Според Ангелов не е имало пожар при катастрофата.