Инцидентът станал на закрития паркинг на хотел "Рачев Болярски" във Велико Търново, съобщи bTV. За да изкара автомобила си, семейството трябвало да ползва гаражния асансьор. В мига, в който задните гуми на тойотата попадат върху пода на съоръжението, то пропада, а горната му платформа се стоварва върху автомобила. Потърпевши се оказват Милена Илиева, една от водещите в предаването на bTV "Денят е прекрасен" и нейният съпруг Чавдар Недялков.

"През това време обаче колата продължава да пропада и се чуваше само, като в една метална кутия, точно така си го представих, как ей така се смачква и ти остава все по-малко време да се измъкнеш. Само се чуваше пук-пук-пук от стъклата”, споделя водещата. Реакцията ми беше да облегна седалката назад, да се плъзна, да дръпна жена ми и да излезем двамата през задна лява врата, разказа съпругът й Чавдар Недялков.

По думите им всичко се случва за секунди, а късметът, че са живи и здрави дължат на пиколото Александър Даскалов, който скочил между платформите, за да натисне копчето "стоп".

Собственикът на хотела Найден Рачев отказа коментар пред медията преди да са направени техническите експертизи. Фирмата, ангажирана с ремонта на асансьорните съоръжения в сградата, е плевенска.

До 10 дни инспекцията по държавен технически надзор ще трябва да установи дали документацията за пускане на асансьора в експлоатация е изрядна и ще търси причината и отговорните за инцидента. От МВР съобщиха, че не е сработила едната защита на асансьора и така той пропаднал.

Вижте снимки от инцидента

На 12 май жена падна в асансьорна шахта от шестия етаж на сградата на община Разград и загина. Асансьор с 12 души пропадна в „Майчин дом” през март. Асансьорът е бил за 6 души, но в него са се качили 12, девет от които бременни жени – всички след 7-я месец.

През февруари в Добрич 22-годишен младеж падна в асансьорна шахта от петия етаж в жилищен блок.