Децата бяха принудително изведени вчера от кравефермата, заради нечовешките условия, при които са расли, съобщи bTV. По непотвърдена информация майка им е с психични проблеми. Тя и бащата помагали в кравефермата.

Семейство дървари, които временно живяли там, станали свидетели на ужасното отношение на родителите към децата. Двете най-малки деца били родени там. Малчуганите ядели трева и от фуража на кравите

Сигналът за мизерстващите обаче подала вчера сутринта собственичката на кравефермата, предаде Дарик. Тя се обадила в детско отделение на местната болница и обяснила, че според нея малчуганите са изоставени. 

Когато пристигнали, социалните работници били потресени от мръсотията и нищетата. Те заварили децата голи, болни, гладни и пълни с паразити. След обстоен медицински преглед и трите веднага са настанени в социални домове в Габрово и Севлиево, съобщи Дарик.

Не е ясно защо едва сега собственичката е подала сигнал. "Тя е смятала, че в качеството си на работодател е можела да повлияе, в смисъл такъв - взехте заплати, нахранете ги, погрижете се за тях", коментира директорът на "Социално подпомагане" в Севлиево Здравка Лалева, цитирана от bTV. Това обаче не дало ефект. 

Районната прокуратура в Севлиево се самосезирала от изнесената в медиите информация за мизерните условия, при които са живели децата.  
Предвиденото наказание за родители, оставили децата си без грижи е до 3 г. затвор. Вероятно е родителите да страдат от психическо разстройство, което дава основание да се предприемат мерки по закона за здравето за принудителното им лечение в психиатрично заведение, каза районният прокурор Деян Атанасов.