Нападението станало десет минути преди 2.00 часа тази сутрин. "Възпламенителната течност е била по фасадата на сградата, вследствие на което са изгорели климатик и щори. Присъстващите в нощна смяна служители са успели да угасят пожара и веднага са уведомили полицията", разказа пред  „Фокус”   изпълнителният директор на телевизията Валери Симеонов.

Още през нощта е извършен първият оглед. Днес се очаква да се продължи разследването.

"Кръгът на евентуалните заподозрени е толкова широк, че не бих се ангажирал кой е. Телевизия „Скат” е объркала сметките на прекалено много пишман политици и далавераджии", каза още Симеонов. Според него мотивите за „атентата” са много, особено на местно равнище, тъй като от ефира често се отправят критики към предприятия за обгазяването на Бургас. Симеонов допълни, че телевизията излъчва и много материали, свързани с престъпния контингент в града и даде за пример случая с групата на Рижите и бившия полицай Лисичков.
СКАТ ще продължи да работи, така както смята за добре и подобни атаки няма да попречат на телевизията, категоричен е изпълнителният й директор.

"Специално с телевизия „Скат” това не е първият инцидент. Преди две години имаше случай на запалени техни автомобили. Тогава не се стигна до извършителите на престъплението", коментира Милен Димитров - директор на Областната дирекция на полицията в Бургас.

„Нищо особено не се е случило. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена по прозореца, но не е успяла да го счупи. Течността се разлива по прозореца – запалва се и изгасва. Образувано е досъдебно производство. Направен е оглед, работим и предстои днес в светлата част да направим допълнителен оглед. Ще се вземат записи от видеокамерите и ще се предприемат всички стандартни действия, които така или иначе предприемаме”, заяви Димитров.

Вижте снимки от инцидента с ТВ СКАТ