Кучето е забелязано в двора на училището около 8 ч. Първо го видял охранителят, който веднага сигнализирал на ръководството, разказва училищният директор Енчо Енчев, цитиран от Дарик радио.

В този момент първа смяна в школото са били 300 деца. Те били заключени в сградата, за да са на безопасно разстояние от животното. Директорът пък подал сигнал на тел. 112 и на място бил изпратен полицейски патрул, а по-късно и екип от приюта за бездомни животни.

Ротвайлерът временно е настанен в приют. Кучето няма чип.

"Предполага се, че е някъде около 2-годишен. Не е агресивен, но самата порода няма място на улицата. Известна е като порода, която е агресивна", каза д-р Людмил Спасов, управител на общинския приют за безстопанствени животни.

Ако до седмица не се появи собственик на ротвайлера, приютът ще му търси осиновител.

В понеделник вечер в 121-о училище „Георги Измирлиев” в столичния квартал „Гоце Делчев” ротвайлер нахапа жестоко първокласника Максим, който играел със свои приятели. Младият мъж, който разхождал ротвайлера, го оставил без надзор, въпреки че бил без повод и намордник.

Кучето атакувало играещите деца и захапало момченцето. Само бързата реакция на бащата Йордан Доцев и още няколко мъже, които са били в двора на училището, предотвратили смъртта на 7-годишния Макси.

Момченцето е настанено в "Пирогов" с множество тежки травматични увреждания на главата и тялото.