Заключиха 300 деца в училище заради ротвайлер в двора

300 деца от основно училище "Ангел Кънчев" в Русе са били заключени в сградата, след като в двора на школото бил забелязан ротвайлер без стопанин.

Обратно в новината

Коментари - Заключиха 300 деца в училище заради ротвайлер в двора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди няма и час ме захапа за глезена помияр ! Помияра ме нападна в гръб , без да съм го забелязал изобщо , изскачайки измежду паркираните коли пред кооперация срещу бл. 218 , кв.Гео Милев , Столицата . Беше възрастно едро кафяво куче ! Извадих късмет защото бях с дънки и дебели зимни чорапи и кучето не успя да ги перфорира . Имам куче и не съм от хората които се страхуват или мразят кучетата .

Не трябва да има безпризорни кучета на улицата.

Собственика на ротвайлера плаща ли данък за това куче.И защо това тъпо плавосъдие смята че не е виновен.В еевропа има определени места за разходка на кучета и ако не се спазват има солени глоби. А тук - АНАРХИЯ. Всичко мирише от главата - докато ни управляват крадливи Тикви-мутри за жалост ще е така. Тази държава никога няма да стане нормална.

това, че не харесваш как са та снимали, не значи че може да се пенявиш :) не е виновна държавата а нискоинтелегентните комуноидоселяндури като теб, ма :))

Собственика на ротвайлера плаща ли данък за това куче.И защо това тъпо плавосъдие смята че не е виновен.В еевропа има определени места за разходка на кучета и ако не се спазват има солени глоби. А тук - АНАРХИЯ. Всичко мирише от главата - докато ни управляват крадливи Тикви-мутри за жалост ще е така. Тази държава никога няма да стане нормална.

Да се забранят всички едри породи кучета за домашно отглеждане,с изключение за полицейски,охранителни нужди и охрана на селскостопански животни!

И какво, всички да гледат само мини пинчери и пудели ли?

Естествено! Като очевидно сте прекалено некадърни да гледате големите според законовите изисквания! Или минавате на котки! Ясно ли е!

Чета коментарите и сечудя откъде толкова злоба, жлъч и желание за линч у повечето хора. И защо същите тези хора смятат себе си за венеца на творението , т.е. най-важните и ценни същества в природата? Всеки живот трябва да бъде уважаван, включително и този на кучетата,още повече, че те са с човека откакто свят светува. В природата има място за всички видове. В това се състои хармонията на света. Разбира се, че правилата трябва да се спазват - кучетата (особено големите породи) да се разхождат с намордник и на каишка и на подходящи места. Но хора, не приканвайте децата си към саморазправа с животните в свят, който НЕ е само за хората. Нима ви харесват картинките с изтезаваните животни, които виждаме по телевизиите?А колко не виждаме? И вместо 300 деца да бъдат евакуирани под ключ (това води до омраза и страх от кучета в случая), да им се обясни как да възпитават и как се грижат за домашните си любимци. А към родителите на децата - да изискват от общините в които живеят и зоополицията повече работа на терен, а не сред бумажките в канцелариите. Големи глоби на нехайните и безотговорни стопани

Бате, ти малоумен ли си?

И в нашето училище имаше подобен случай. Няколко бездомни кучета се появиха в училището и веднага всички деца бяха прибрани в стаите до тяхното отстраняване. Защо трябва да се заключват децата за удобството и сметка на кучетата. Това е град за хора. Всяко куче без намордник , независимо от размерите, да се застрелва и собствениците да се глобяват по 10 000 лв. На нашата площадка всеки ден играят децата от близката детска градина. След 18.00 излизат кучкарите и пускат на воля кучетата които и акат в пясъчника и тревите където играят децата. А после се чудим защо има тения по тях, а и в училище тези деца учат че животните носят микроорганизми и зарази.

loyola

Зоополицията веднага да арестува училището, че е пречило на кучето са си сере сред детската площадка!

Че то училището си е арестувано..

смешни кучкаролюбци и смешни общинари и смешни гласоподаватели

Като погледна статистиката има повече наранени и убити от цигановци отколкото от питбули и добермани.Та по темата:Какви мерки да приложиме за да го няма този проблем?

Къде я видя тая статистика, или си я направи сам? Никой не води статистика на ухапаните, знаят се само по-лошо пострадалите. Да не говорим за статистика на хората, които ги е страх да излязат, ако имат работа рано сутрин или късно вечер и др. подобни, които живеят под стрес от кучетата.

трябва да разстрелват и ппсетата , и техните собственици

Ааа - кучетата защо?

да се забрани породата ротвайлер, както и питбулите, бултериерите, доберманите и всички опасни породи кучета над 30 кг

точно рези породи отдавна са забранени за отглеждане в Англия,Сащ и др.държ. поради стотиците инциденти и смъртни случаи на пощальони, деца и др.

И като ги забранят, кво? То и сега е забранено тия породи песове да излизат без намордници, ама да си видял куче с намордник напоследък? Милицейските тюфлеци през топлите сезони подминават десетки такива нарушители на ден и се правят, че не ги виждат, вместо да пишат глоби на конвейер. А може и просто да не познават закона - за тюфлешката порода това не е необичайно.

Ехххх. Журналястите са царе в "производството на новини". Влезнал бездомен пес в училищен двор и край, вече имаме новина! 300 деца са евакуирани, дедото-охранител е национален герой, спасител на детските животи, обадил се на 112 и сега щедро дава интервюта.

Пепи, ти по кой тротоар се разхождаш? Просто питам.

тоя охранител нямали пищов? Баси до де я докарахме да ни ядът кучета?

ама като ви чета се надявам че сте с намордници...

Един беше сравнил тук кучетата с политици, които 30 г. вече ни ръфат. И правилно! Ето, на нито един политик не му се е случило подобно нещастие, чудя се защо ли?

Всички ГМО кучета да се унищожат, да се изземват от стопаните и да се унищожават. Да се забранят в държавата за притежание, внос и т.н.

Не живея в България и тук агресивно куче не съм видял за повече от 10г за последно като се прибрах видях как родфайлер хвана улична котка и я уби а след това дори и стопанина му неможа да я извади от устата му ! Това че се намираме в Европа не значи че сме европейци като манталитет сме повече индийци и го доказват коментарите за бой на стопанина и т.н не е ли по-лесно да се направят училища за кучета които да са задължителни за всички породи и разбира се да е много скъпо но и заплатите да са високи а персонала да е обучен на много високо ниво

Ти преди да тръгнеш по белия свят да беше ходил малко на училище бе. И товеа, което си написал са пълни глупости....

abasador

невероятни, закони в родината ни! Бездомно куче, подава се сигнал, пристигат службите отговорни за животните, настаняват го в приют за кучета и преблема на изоставеното на улицата бездомно куче е решен. Българският пенсионер със 110 лева пенсия, рови по кофите за смет, за да намери нещо годно за ядене и предполагам си мисли..... защо не съм куче в собстваната си страна? (патетично) Лек ден.

Няма как да е лек, всичко в тази кучешка страна е тегоба, освен за кучетата - те могат да те сръфат свободно, после да им се размине, да откраднат големия кокал и да не влязат в затвора, да убият дете и да ги защитават платени кучколюбители и човекомразци! ЕЕХ куче да си, а не човек в Кучкаристан!

ЗАКОНИ-ЗАКОНИ -кога ще се приемат закони в защита на човека?

Лютив спрей и електрошок. Спрея за кучето. За секунда се превръща в квичаща гадина. която не знае къде да се свре. Електрошока за стопанина. Рита се докато мускулатурата му се поотпусне. Започне ли да се раздвижва - нова порция елетрошок. Рита се отново, като се внимава да не загори. От време на време му се повдига главата и внимателно се отстранява пяната от устата му.

За електрошока си прав. Но за кучето куршум или сачми. Куче, което хапе деца не трябва да дава поколение. И едно допълнение. Стопанинът трябва да се рита между краката, защото и той не трябва да има поколение. Всичките тези мерки трябва да се прилагат към собствениците на такива породи и членовете на НПО.

Кучето не е виновно. Но не трябва да живее, ако е нападнало (сериозно) дете. Не се брои предупредителното драскане със зъби (който е гледал куче знае за какво говоря от него остават само драскотини). За сериозно нападение - ОСОБЕНО НАД ДЕТЕ - кучето трябва да бъде приспано, или, ако не може да бъде хванато - застреляно, без да се мъчи. Виж, обаче, собственика трябва да яде много бой. И за нападнатото, и заради кучето, което ще е умряло заради неговото възпитание и контрол. ПС не ми говорете за животните, сякаш са по-важни от хората. Но не ми говорете и със злоба срещу кучетата.

Да бе, и после ще дойде точно ш*баната полиция, дето е трябвало да го спре на улицата да го пита що води пес без намордник, и ще те арестува теб.

До кога бе!!!!

Браво на бързата и ефективна реакция на училищният персонал!

Като се появи стопанина-глоба 1000 лева + 50 тояги на голо

Всички опасни породи да се приспиват. Кви приюти кви пет лева?

Как не те е срам - ами като го приспят веднага откъде разните "биоразнообразие", "екоравновесие" и т.н. ще прибират пари?

Докога ще търпим тормоза на кучкарите в тази държава?

То с промити мозъци можеш ли да се разбереш? Има само един вариант да се разбереш, но не е с думи... Правя асоциация м/у кучкари и пушачи, горе-долу са еднакви по манталитет! Каквото и да им кажеш ще си правят пак каквото си искат!

забрави комунистите и Путин, за да е пълна глупавата ти 'връзка'. Повечето 'кучкари' са непушачи, между другото...

чичко, ти си като онези идиоти, които опошлиха понятието 'националист'. истинския кучкар НИКОГА няма да допусне кучето му да нападне, камо ли дете. Тези са селяндури, които гледат много филми и гангста клипове. Не ги наричай 'кучкари' - те са сериозни хора.

Кучкар в България не е човека, който има куче. Кучкар е човек, който прави прави всичко възможно кучетата да останат по улиците, независимо дали пречат на някого, и ако пречат на някого, ръмжи срещу него.

Звучи метафорично, децата сме ние - народа, заключен от 30 години демокрация във фертилните опити да намери месията спасител! Ротвайлера - са отворилите широко уста политици - да налапат ненаситно милиардите,открили им се от престъпни схеми - КТБ, Булгартабак, ЧЕЗ

БРАВО! Много добър коментар! Много добро сравнение. Бъди жив и здрав.

Едва ли щеше да видиш този коментар, ако бях посочил имена на управляващите днес политици- всичко щеше да е грижливо заличено!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НОВ ЗАКОН! ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ ОПАСНИ ДОБИТЪЦИ ДА СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪК, КОЙТО Е ПОНЕ 15 ПЪТИ ПО-ВИСОК ОТ ДАНЪКА НА НОРМАЛНИТЕ ДОМАШНИ КУЧЕТА Ползите: 1. много (от скъсаните) комплексари ще се замислят, дали да си купят подобен добитък! 2. пари в хазната! 3. намалявне на популацията опасни добитъци по естествен път!

Да, редно е данъка за дадени едри и опасни породи да е неимоверно висок, но и не само това!Би трябвало заедно с годишната ваксина, стопанин и куче да полагат изпит, който реално да показва, дали кучето е агресивно и дали стопанинът му умее да го контролира.Би трябвало и да има забрана, едри кучета да бъдат разхождани от деца или слаботелесни девойки, които дори и на повод да водят животното, не биха могли да го удържат, ако реши да нападне.Кучето е приятел на човека, но реално има породи, които си искат здрава ръка и обучен стопанин.Не е нормално всеки комплексар да има възможността за отглеждане на животно, което при лошо възпитание може да се превърне в машина за убиване.

И взех, че обърках снимките. Това ли е новото лице на Дира или е друг кадър? Този сме го виждали на нашата улица да си играе с дечицата и те го яхат като магаре да ги носи.А ти "Мими", недей така, щото жив човек няма да остане ако приложим твойте мерки!

На 300 деца, Татковците толкова ли не могат да направят мечка на стопанина?

Не четеш ли, че няма стопанин и ако не намерят такъв, ще го дават на осиновители?

Ей нещастници! Дръжте си помярите у вас а не в училищадата да хапят децата. Самотни комплексари с помяри!

Всички агресивни кучета да ги приспиват независимо дали имат стопанин или не.

Кажи го на лекетата от Екоравновесие. Редовно докарват в нашия квартал от цяла София, глутници от по 5..10 едри кучета, и ги пускат около Лидл - моста на Захарна Фабрика. Дали са кастрирани не знам, но 2 седмици след това велосипедистите имат проблеми.