Това заяви пред Нова телевизия внукът на почитания и обичан от цяла България Дядо Добри - Кристиян Владимиров.

„Трябва да мине много време, да улегнат нещата и ако църквата реши, че дядо ми може да бъде канонизиран, добре. Но трябва да има консенсус за това, защото в противен случай няма да е добре да се случат по този начин нещата“, обяви Кристиян.

Припомняме, че благочестивият старец почина на 103-годишна възраст, а след кончината му се заговори за идеята за канонизирането му.

Според Кристиян Владимиров, ако са се случвали "чудеса" заради добрините на дядо му, то е защото хората са вярвали в това.

От своя страна отец Силвестър от Сливен заяви, че е редно да започне процедура по канонизирането на Дядо Добри. Според свещеника предложението за канонизиране трябва да дойде от близките на стареца.

"Има си правила за това. Взимат се предвид нещата, които е правил. Ако е имало нещо, което се е случило по време на опелото, както казват, всичко ще бъде проучено и проверено. Виждали ли сте скоро някой друг, при когото патриархът да отиде на опелото му, при положение, че е болен?!", отбеляза отец Силвестър.

Той предложи датата 13 февруари, когато почина добрият старец, да бъде ден в памет на Дядо Добри.