Внукът на Дядо Добри: Не е тема сега за канонизация

Дядо ми е три неща - любов, смирение и доброта. Но не смятам, че е моментът да се говори за канонизиране.

Обратно в новината

Коментари - Внукът на Дядо Добри: Не е тема сега за канонизация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои позьори се опитват да "печелят точки" за сметка на стареца...

Да не се месим в работата на църквата ! Канонизирането е процедура, която трае с десетилетия. Че ние още 40 дена не сме отслужили на човека, бог да го прости !

Какъв симпатичен и интелигентен мъж! Не разбирам защо допълнително притеснявате близките на стареца, който първо е лишил тях за сметка на църквата от имота който по право принадлежи на тях, без те да претендират, после е станал роб да проси пари пак за църквата, сега ръчкат и близките му да овенчаят уж неговото дело, ами точно църковната безпардонност. Трябва да ги оставите хората да си преживеят загубата и да не ги ръчкате да взимат насилствени решения, които може и да са съмнителни последици за тях. Така да ги правите в същност потърпевши, а не облагодетелствани с разни канонизации. Църквата не винаги и синоним на морал и за мен това е един пример за това. Тук не става въпрос вече за добрината на човечеца, а за църквата като едно неясно, размито понятие.

дано да буде канонизиран

Прав е. От друга страна - нали не мислите, че всички свети хора са канонизирани? Не Църквата казва на Бога кой е свят и кой - не.

Започва дарителската си дейност на 86 години, тогава дарява и имотите си на църквата, може би се е случило нещо тогава или с него, или с близките, на тази възраст наследниците почват да тормозят за имоти. Той е чудо невиждано, никъде в съвременния християнски свят, показа ни пред очите как са живели безсребърниците, описани в житията.

Тралала!! Българинът само с простотии се занимава!!

Те Левски не канонизираха, та дядо Добри...

пълна глупост - да дава пари на оядените и безхристови попчета, вместо да ги даде за нещо полезно!

Внукът на Дядо Добри красавец. Господ да го богослови,,, жив и здрав да си,,, ти пожелаваме от все сърце...

Не знаех че Просякът - Светец има "Внук". Да го "таковат" този "внук" по Цариградски. ----------- Дядо Добри ще стане СВЕТЕЦ, когато му дойде времето и ако нашата "Цълква" не го забрави бързо- бързо. ----------- Но аз, Дядо Добри НЯМА да го забравя, нищо, че не съм му внук.

"- Очистих се, защото направих добро на най-лошия."

ПИК има едно разумно интервю на о. Никанор. От 14.02. Препоръчвам.

Да се поставя сега този въпрос е кощунство. Все сме много бързи.

това говори за духовно невежество на народа и липса на благочестие.

След 40 ден в къщи за мъртвеца не са говори,тия ще го канонизират! Аман от умопобъркани православни самодейци, замаени стринки и културо-масовици! Внука е прав,рано е още ,Но дядо Добри заслужава !

така е, не се говори, 40 дни трябва усърдно да се молим. А кой какво заслужава Господ ще реши.

Благословени и задължени на Бог и хората сме, в чиито родове има святи хора, а България има много християни-мъченици...

Църквата е държавна институция, колкото и да говорят за отделянето й от държавата. Все пак свещенослужителите са на заплата, определяна от парламента. Затова ми е мн. смешно на какви се правят тия попове... Щели да канонизират някого си... Ама кои сти вие, бе - чиновници. Нищо общо с бог нямате, кой ви упълномощи изобщо?! Риторичен въпрос - простотията хорска. И да не забравяме, че поповете учат за такива къде - в светски училища по държавна поръчка. Кво да говорим...

Хапчетата, бре! Не ги пиеш редовно и виж какви простотии ръсиш - свещенослужителите са на заплата, определяна от парламента. А другата простотия, че Духовната семинария е светско училище и има държавна поръчка...

Внукът на дядо Добре (светло му Царство Небесно) е много добре запознат с църковния канон. Той знае, че канонизация в светец не може да стане веднага след смъртта. Трябва да мине време и да се случат чудеса, свързани с починалия. Така е. Но наистина, какво се е случило на опелото му - знае ли някой?

"Соня Анкова, която снимаше цялото опело и погребението на дядо Добри в Байлово, свидетелства за случило се чудо по време на погребението на подвижника и безсребреник. Тя написа на своя фейсбук профил: Имам четирима свидетели, с които пътувах към Байлово, които могат да потвърдят чудото. Тръгнах за погребението на дядо Добри болна, със силни болки в гърлото и кашлица,от която ме боляха гърдите.Разболявах се. През цялото време снимах, не съм се молила за оздравяване или облекчаване на болките в гърлото. Само снимах. След като спуснаха дядо Добри в гроба, минаха всякакви болки и кашлици, бях като "новородена", болестта изчезна моментално. За мен това е дело на молитвите на дядо Добри. Няма друго обяснение. Имам свидетели, на които през целия път разказвах какво пия за гърло и кашлица. А сега съм здрава-здравеничка... без температури и болки. Аз съм 100% убедена,че на гроба на дядо Добри оттук насетне ще започнат да стават чудеса. Случката с моята болест и изчезването и са доказателство за това. Сега просто съм здрава."

Четете да видите какви чудеса Бог е правил с другите светци. Те тръгнали да ми разправят за излекуване от кашлица. Отричаха чудесата по време на евангелизациите, но са склонни да приемат излекуването на кашлица като чудо. Глупости на търкалета.

запознати с канона и духовен живот знаят, че такива чудеса могат да правят и бесове. А Соня е много впечатлителна. Трябва време. Св. Серафим Софийски го канонизираха след 70 години. Да не говорим за св. Серафим Саровски, Иоан Кронщадтски, блажена Ксения и т.н.

А пък ти виж, с какво си заместил вярата която не ти достига

И без да е правил чудеса, Дядо Добри трябва да бъде канонизиран като безсребреник, за да се помнят и дават пример делата и скромността, чистата вяра и човеколюбието му!За мен този човек още приживе си беше светец, мир на праха му и дано вече се радва на небесното щастие, което си е заслужил!

Ти първо въведи ред в главата си

Какво се е случило по време на опелото.

хора, не бързайте, сега дядото се нуждае от молитвите за него, защото няма безгрешен човек. А после ще видим. На мен ми направи впечатление за добър християнин, но не е на светец. А тук развиват истерия по медиите, най-известните "вярващи" соросоиди викат за канонизация. може би просто трик за отвличане на вниманието от Стамбулската конвенция.

Шилo

Поповете от БПЦ щели да решават дали дядо Добри е светец!?!?! Безбожници и сребролюбци ще решават дали един свят човек е наистина свят?!?!?! Онези с мерцедесите ще решават дали този, който им даваше и последните си стотинки, заслужава да бъде наричан светец?!?!?! Объркана работа!!!

Да си го канонизират - Кольо Пловдивски с неговите стотинки си купува джипове и часовници, а простата рая чака чудеса. Лека му пръст на човека, но е направил едно голямо нищо - събира пари от хората и ги дава на църквата, която и пет пари не дава за хората - да сте видели патриарха или някой от генералния му щаб да отиде някъде където няма софра ?!?!?!?

До в с хау то ацес то роих сх шге схшеихеш ясшея?!.. Така даже стана по - смислено.

Гледайте си там парламентарните дебати и не пипайте с мръсните си пръстчета-кебапчета неща, от които не разбирате и там ви няма! Казах!