В Пампорово дебелината на снега е около 1 см според данни на Планинската спасителна служба. На вр. Рожен снежната покривка е близо 10 см, а в ниските части валежът е преминал в дъжд, информират от Метеорологичната станция.

Проблеми с проходимостта на пътищата няма, уточняват от Областното пътно управление. В района на Превала снегът тази сутрин е бил около 3-4 см, а впоследствие се е образувала киша и пътният участък се разчиства.

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК. По високите части в планините е облачно и мъгливо. Духа слаб, до умерен вятър. Температурите са от минус 4 градуса до плюс 5 градуса. Лифтовите съоръжения не работят.

В странана атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла.

По-късно през деня валежите и в югоизточните райони ще спрат, но облачността там ще се задържи по-значителна. Вечерта вятърът от север ще стихне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

В часовете до обяд над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места в крайните южни райони все още ще има слаби превалявания. След пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури – между 13° и 15°, температурата на морската вода е 16-17°.