Изборът на университет е нелека задача, особенo на фона на изключително богатото предлагане. Затова от съществено значение е да сме си изработили критерии, които да ни водят в търсенето. Един такъв критерий са международните рейтингови проучвания. В схемата за определяне на рейтинга се включват много критерии, сред които качеството на преподаване, реализацията на завършилите студенти, обществената значимост на специалностите и много други.

В това отношение университетът в Тилбург, Холандия е един чудесен избор.

Tilburg University е сред предпочитаните университети в Европа, защото е оценяван като лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право. Холандският университет неизменно присъства на челни позиции в класациите за висши училища, развиващи най-перспективните науки в момента.

Tilburg University заема първо място сред водещите икономически факултети и изследователски центрове за 2012г. (според Centеr for Research in Economics and Business, Tilburg University) и е в Топ 3 сред най-добрите международни бизнес училища (Elsevier's Higher Education Review).
Юридическият факултет заема челната позиция в Холандия за международно и европейско право според проучване на „Higher Education Guide” и е класиран като „Top International Law School” от American Social Science Research Network.

StudyPortals провежда проучване сред повече от 17 000 чуждестранни студенти от цяла Европа, като на Tilburg University те присъждат резултат между 9 и 9,5 от 10.

Tilburg University предлага комбинация от класически и модерни програми, както на бакалавърско, така и на магистърско ниво:
  • Икономика,
  • Маркетинг и Мениджмънт;
  • Право;
  • Комуникации и информационни системи;
  • Социална психология, Човешки ресурси, Организационни науки и Социология.

Tова, което прави университета привлекателен за международните студенти, е както богатият избор на програми на английски език, така и сравнително ниските такси за обучение в сравнение с други водещи университети от Западна Европа. За академичната 2014/2015г. фиксираната такса за студенти от ЕС е в размер на EUR 1906 на година.

Tilburg University организира информационна среща на 8 октомври 2013 г. в хотел „Кемпински“ от 18:30ч.

Предварителна регистрация тук