Мъжът се укриваше в гараж, след като заедно с още вероятно трима съучастници застреля петима полицаи и рани още седем, както и двама цивилни (общо 14 души), по време на мирен протест против насилието срещу чернокожи от страна на полицията в САЩ. Няма опасност за живота на никой от ранените.

Той казал при преговорите с полицията, че иска да убива бели хора, най-вече полицаи, както и че бил разгневен от убийствата на чернокожи от полицаи в последно време.

Заподозреният уверил, че действа сам и че не е свързан с никоя групировка. Няма индикации той да е бил част от международни терористични мрежи.

След като преговорите със заподозрения не дали резултат, полицията била принудена да го ликвидира, взривявайки робот бомба.

Първоначално бе съобщено, че той се е самоубил.

Полицията претърси центъра на Далас, но не откри бомби. Убитият заподозрян заплашил, че е заложил взривни устройства в района.

Във връзка със стрелбата са арестувани трима души - една жена и двама мъже, които не желаят да сътрудничат на разследването и не посочват мотивите си.

Полицията не е сигурна дали и други хора не са били замесени в атаката.

Това е нападението в САЩ с най-много загинали полицаи от атентатите на 11 септември 2001 г.

Жителка на Далас заяви, че в града не е имало толкова голямо полицейско присъствие от убийството на президента Джон Кенеди през ноември 1963 г.