Съветът аргументира решението си с необходимостта да се защитят бъдещите майки от неразумни опити да заченат ин витро, пише в. "Лос Анджелис Таймс".

Било е констатирано, че д-р Камрава е имплантирал на 33-годишната си пациентка 12 ембриона, което е 6 пъти повече от нормата за жени на тази възраст. Конкретният случай не показва, че лекарят нарушава правилата или се отнася по анормален начин към стандартната практика при зачеване ин-витро, но в края на краищата е направил неадекватна преценка с имплантирането на такъв брой ембриони на пациентката, се казва в решението на Лекарския съвет на Калифорния, съобщава БГНЕС.

На 26 януари 2009 г. 33-годишната калифорнийка Надя Сюлеман, която не е омъжена, роди 8 близначета – 6 момчета и 2 момичета, а вече имаше 6 деца. Секциото бе извършено от екип от 46 гинеколози, сестри и асистенти.

След като бяха изписани бебетата Сюлейман подаде молби в патентното ведомство на САЩ да й бъде запазено името - "Осмомама". Сюлейман моли да й бъде разрешено да използва "Осмомама" като запазена нейна марка в ТВ програми, върху дрехи и памперси.

По-късно пък ръководителят на компанията Vivid Entertainment Стивън Хирш предложи на многодетната майка 1 милион долара за участие във филм за възрастни. Тя обаче отказа офертата.