България все още няма редовно правителство, защото на първата политическа сила ГЕРБ и липсва смелост да представи пред обществото и партиите в 48-ото Народно събрание визия за управление. Всички си спомняме, че ГЕРБ обещаваше да внесе ред в хаоса, но това което единствено успяха да постигнат е да свалят предишното редовно и работещо правителство, каза Андрей Гюров, председател на ПГ на "Продължаваме промяната".

Според Гюров, който в 47-ото Народно събрание беше и член на бюджетната комисия, няколко седмици преди края на календарната година се вижда, че България е изключително стабилна във фискално отношение, което опровергава основната причина, заради която беше поискан вот на недоверие на кабинета "Петков" - провал във финансовата и икономическа политика в държавата. Гюров даде пример с работата на служебното правителство, което въпреки твърденията, че едва ли не държавата е фалирала, е намерило пари в бюджета за да удължи антиинфлационната мярка за горивата до края на годината и да даде коледни добавки към пенсиите. Това е следствие от управлението на кабината на Кирил Петков, каза Андрей Гюров.

ПП е чакала достатъчно дълго време, в което да се чуе мнението на президента Румен Радев, както и на всяка една партия в това Народно събрание, каза парламентарният лидер на партията. Андрей Гюров увери, че втората политическа сила и партньорите и от "Демократична България" имат ясен план за действие, който да спре политическото безвремие, в което България живее сега.

  • Как в ПП си представят управлението с правителство на малцинството?
  • Защо ПП чака проект на бюджет от служебното правителство?
  • Каква е причината според ПП за изненадващите промени в изборния кодекс?
  • Какво ще се случи, ако отидем на нови предсрочни избори през март?

Отговорите на Андрей Гюров гледайте в политическия подкаст "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Визитка:

Андрей Гюров има над 15-годишен опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в Европа и САЩ и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други. Фокусът на работата му са системите за управление на кредитния риск, като разработени от него модели се използват в над 100 финансови институции в цяла Европа. От 2010 г. е главен асистент в Американския университет в България, където преподава финанси. Народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание и председател на парламентарната група на ПП.