Само за една нощ хиляди добри българи, трогнати от съдбата на 3-месечния Андриян Илиев, дариха над 175 000 евро, за да спасят живота му.

За няколко часа, след като Dir.bg публикува призива за помощ на майката на момченцето, новината бе споделена над 11 000 пъти, а даренията се увеличаваха с всяка изминала минута.

Така необходимите средства за чернодробна трансплантация на момченцето в Германия бяха събрани. Кампанията е прекратена, а родителите на момченцето Христиана и Митко Илиеви вече могат да подготвят пътуването до Германия, където един от тях ще стане донор.

Анди е роден в края на ноември м.г. Когато е само на 45 дни, момченцето е диагностицирано с рядко вродено заболяване - неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища). А преди месец родителите чуват още по-тежката новина от лекарите - Анди е развил цироза и състоянието му е критично.

"Надеждата ни беше той да стане поне на половин годинка и тогава да се направи необходимата трансплантация на черен дроб. За съжаление, през последната седмица се оказа, че при него болестта се развива много бързо и му остава само около месец живот", разказва майката Христиана.

За да бъде спасено бебето, трябва да бъде направена чернодробна трансплантация, но офертата, изпратена от германска болница е непосилна за родителите - 164 000 евро.

Митко и Христиана Илиеви изказват благодарност към хилядите дарители, които дадоха шанс на момченцето им да порасне.

"С думи не можем да изразим благодарността си! Винаги съм знаела колко много добри хора има, но никога не съм очаквала чак такава магия, толкова мълниеносно бърза! Благодарим от все сърце на всички, които ни подкрепят в този тежък момент - със средства, със споделяния, с прекрасни думи! Вие всички сте просто страхотни! Вие сте магия! Благодаря ви и ви пожелавам здраве на вас, на близките ви, на семействата ви! От тук следва уговаряне на дата за трансплантация, подготовка за нея и осъществяването й. Ние самите все още събираме информация за детайлите по предстоящите процедури. Надяваме се всичко да се развие добре и скоро да имаме добри новини!", каза за Dir.bg щастливата майка.