Сръбското Министерство на отбраната призовава всички граждани на Република Сърбия на възраст между 19 и 30 години, които имат желание да облекат униформата на Армията на Сърбия, да се явят за доброволна военна служба в срок от шест месеца, съобщава се на сайта на МО на западвата ни съседка.

Приемът е отворен през цялата година, а до края на ноември трае и записването за декемврийския въвеждащ урок.

Заявлението за доброволна военна служба и военно обучение за офицери от резерва може да се подаде във всички филиали на Сръбските пощи, на сайта на електронната администрация и в центровете на Министерството на отбраната - някогашните военни отдели.

Момичетата и момчетата, които решат да служат доброволно в редиците на Армията на Сърбия, заедно с възможността да придобият нови умения, ще се запознаят и със съвременното въоръжение и военна екипировка. Те ще получават месечна заплата в размер на около 38 000 сръбски динара (300 евро), като ще им бъдат осигурени и обезщетения за пътните разходи, здравно осигуряване, подслон, храна, както и военно облекло и обувки, пише БТА. Също така, след отслужване на военната служба, заинтересованите младежи ще имат възможност веднага да постъпят на професионална военна служба в Армията на Сърбия по ускорена процедура.