Редица политици, общественици, журналисти и известни личности почетоха паметта Нери Терзиева. Емблематичната телевизионна водеща почина внезапно само 3 месеца след своя 70-и рожден ден. С прессъобщения и постове в социалните мрежи съболезнованията си изразиха различни популярни фигури - от президенти и депутати, до колеги журналисти.

Към семейството на Нери Терзиева се обърна държавният глава Румен Радев. "Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа", подчерта президентът. "Тя посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея", заяви той. "Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните й възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество", подчерта още държавният глава.

"Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал", заявява Петър Стоянов, президент на Република България от 1997 до 2002.

"Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление, пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!", пише Петър Стоянов.

Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. 

Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма, коментира лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов. 

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански определи Нери Терзиева като един от най-любимите му журналисти и "човек с ясна гражданска позиция". "Дълбок поклон пред паметта на Нери Терзиева!". 

Дълбоки съболезнования към семейството и близките на голямата журналистка изказа и един от учредителите на ДПС Касим Дал: "Нери беше невероятен професионалист и много добър приятел, познанството ни датира още от началото на 90-те години. Нейн е сценария на филма "Откраднати очи" за така наречения "Възродителен процес". Почивай в мир Нери!"

Много хора от гилдията изказаха скръбта си в социалните мрежи.

"За Нери Терзиева няма никога да можем да говорим в минало време. Нери е представата ни за професията "телевизионен журналист", Нери е мярата за личност, можене и достойнство в тази професия. Някой, без когото не може да се мисли и говори за телевизия в България. Тя е основен камък в онзи градеж, малки камъчета от който се надяваме да сме днес и да го държим здрав във времето: БНТ Пловдив", пишат колегите ѝ от БНТ-Пловдив, където започва професионалния път на Нери Терзиева.

Бог да прости Нери Терзиева. Беше нашата "майка Кураж" когато прохождахме в професията. Даде ни сила, вяра в себе си и крила. Научи ни на толкова много. И най-вече, че за журналистиката трябва сърце, че съвестта е най-големият ни капитал и всички сме човеци, равни пред Всевишния, както и да го наричаме. Ще те помня завинаги. Поклон и БЛАГОДАРЯ, скъпа Нери, написа Евгения Атанасова от БНТ. 

Венелин Петков заяви: "Светъл да е пътят ти, Нери. Благодаря ти за всичко".

Тя ценеше смелостта. Не опитваше да я маскира с "баланс", "температура на глаголите" и всякакви безумици, които опаковат в благовидност нежеланието на журналиста да си разваля отношенията със силните на деня, коментира Полина Паунова и сподели, че Нери ѝ преподала урок "не по телевизионна, а по луксозна, бутикова журналистика."

Бог да прости Нери! Поклон пред паметта й!, заяви и журналистът и зам.-главен редактор на в. "Сега" Петьо Цеков. 

Взаимно е, Нерко ❤️ Това съм отвърнала последно на нейното винаги щедро: Много те обичам, Дари... Връщам назад и виждам, че винаги се е появявала в най-трудното ми. С дума за подкрепа и кураж. Да ти даде сила да продължиш. Не мога да повярвам, че вече я няма. И нямам нейните думи за трудни моменти. Затова само - поклон и съболезнования на най-близките и. Ще светиш винаги Нери Терзиева!, написа Дарина Сарелска. 

Ако това е вярно (ще ми се да не е), наистина ме попари. Нери Терзиева ще ми липсва със своя професионализъм, такт и финес. Прекрасен, истински човек и приятел... Светлина по пътя, Нери! Обичам те и винаги ще те помня само с добро, написа PR-ът Ани Алашка.