Френското посолство вече поиска извинение заради агресивното отношение на лидера на "Атака" в самолета от София за Варна към Дюмортие, която е аташе по културните въпроси и директор на "Алианс франсез". 

Днес посланикът коментира пред БНТ, че се случва, когато хората са нервни, да псуват и да обиждат, но когато се успокоят, нормално е да има извинение. Такова обаче не са получили нито той, нито служителката на посолството.

Кабан отхвърли възможността Сидеров да е бил провокиран от нея, защото тя първо е спяла, а и не говори достатъчно добре български. Подчерта обаче, че някои от думите, които лидерът на "Атака" е казал, са нецензурни и не са за ефир

Проблемът е, че тя беше заплашена, първо, защото е французойка, и второ, защото е член на френското посолство. Той каза, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно – един депутат е човек, който прави закона, а той не е полицай, никакъв“, заяви посланикът на български.

Кабан си спомни как преди 20 години като аташе по печата в София е имал среща с Волен Сидеров, който тогава беше главен редактор на в. „Демокрация“.

"Не мога да си спомня точно защо, но след тази среща реших, че повече не искам да се срещам с него", каза посланикът, като добави, че Сидеров е бил много нервен.