Близките на задържания за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров са били принудени да се скрият, а жената, с която живее на семейни начала се е преместила да живее заедно с майка си Айше при баба си по майчина линия в близко до Русе село. Емел разказа, че се притеснява за живота си и не знае как ще продължи по-нататък, защото ромите от двете русенски махали - "Тракцията" и "Селеметя", не я искат при тях, пише "Монитор".

"Прибрахме се с майка ми в квартал "Тракцията", където последно живяхме със Селяйдин при леля му, но циганите ни заплашиха, че ще ни пребият, убият или запалят. Изгониха ни, спала съм навън тази нощ. Избягахме и не можах да си взема нищо - дрехи нямам, нищо нямам. Не ме пуснаха в собствената ми къща да се прибера. Аз каква вина имам, да не съм го извършила аз туй нещо", оплаква се от поведението на съкварталците си Емел.

Тя разказва и за деня, в който Северин се върнал в дома на леля си с окървавени дрехи.

Кръв имаше по дънките му и по долните му гащи. Хвърли ги за пране, ама аз нямах време да ги изпера, щото имах друга работа. Не е докарвал никакви вещи. Седна на леглото, плака, беше целият червен. Аз му казах: „Какво стана?“, той започна да вика „Не знам, не знам, не знам“. Не викаше на мене, така си викаше. Каза, че ударил едно момиче и туй, взе да вика „Айде да излизаме“, пък аз „Къде, бе, да излизаме“. Не вярвам Селяйдин да е извършил туй нещо, не искам да лежи в затвора“, допълва Емел.

Ако обаче получел присъда, щяла да му ходи на свиждане.

Младата жена споделя, че Северин й се обадил от Германия, когато пристигнал там. Готвела се да замине при него и щяла да тръгне веднага, но личната й карта не била готова и това я възпрепятствало. От две години живеели заедно без брак, обичала го и нямала да го изостави, каквото и да се случи с него. Гледала по новините, че го връщат в България в сряда вечерта и искала да го види, но се страхува да не я линчуват. Разказва, че се разбирали и парите им стигали. Северин изкарвал по някой лев, като разтоварвал стоки.

„Не знам какво точно – кашони с обувки, други такива неща разтоварваше от камиони. На частно го викаха, отиваше за час – два и се връщаше с пари“, обяснява жената.

За рода на Северин знае, че родният му баща е умрял в затвора (обесил се е - бел.ред), където лежал за кражби. Чичото на Северин и брат на баща му в момента бил в затвора за кражби на злато и пари, лежал там от „бая време“, имал още една година и щял да излезе на свобода.

Днес в 12,45 часа Северин Красимиров бе транспортиран от София до следствения арест в Русе, съобщиха от държавното обвинение. Окръжната прокуратура в крайдунавския град ще предприеме действия по предявяване на обвинения и провеждане на разпит в присъствието на защитник.