"Тя е спяла. Той я е хванал за ръката и я повел из къщата. Искал пари, но тя му дала портмонето и казала, че няма. После попитал за хляб", това разказва пред bTV Рени -дъщерята на жената, която избягалият затворник Борис Иванов взе за кратко за заложник преди да бъде заловен.

Възрастната жена все още е в силен шок от преживения ужас. Вчера по обед тя е легнала да поспи, а вратите обичайно били отключени. Изведнъж над леглото ѝ надвиснал мъж и я събудил. Разпознала  веднага показвания по телевизията беглец, който носел бухалка. 

След като взел храна за ден-два, беглецът поискал и цигари.

"Тя е започнала да му прави цигари и изтървала самия филтър. Просто е паднал от машинката и тъкмо да се наведе да го вземе, той я удря. След това я хваща и я води някъде из онези храсти", допълни Рени.

По пътя обаче ги срещнал районният полицай, който обхождал улиците пеша. Тогава жената успяла да му даде знак, че е в опасност. Той ги подминал, за да не застраши живота й, но веднага се обадил за подкрепление.

Притеснен от тази среща, избягалият затворник повел жената към близката гора. Тя се спънала и паднала. За да не губи време, Иванов я оставил и избягал, той хвърлил водата и храната и побягнал сам към близките слънчогледи.

Малко след това, той бил атакуван с тактиката на "свинския лов" от барети, които го били обградили. След няколко предупредителни изстрела рецидивистът е задържан бързо, разказа вчера главният секретар на МВР Младен Маринов.

Жената е била заплашена, че ако не го последва, без да будят съмнение по пътя, ще я убие и ще я захвърли в тревата. Благодарна е на районния полицай, който по думите ѝ е спасил живота ѝ. Не вярва, че някога ще се отърси от стреса и ужаса, които е преживяла, разказа още дъщеря й.