Автомобилът на разследващ полицай е бил запален в София около 5 часа тази сутрин. Колата е паркирана пред входа на блока на собствениците - мъж и жена - и двамата служители в системата на МВР, предаде Нова. Синът им е репортер в телевизията. Той е първият, който разбира за случващото се.

"Беше към 5 часа сутринта. Първо чух свистене. После видях в тавана ми отблясъци от огъня. Погледнах през прозореца и видях, че колата ни гори. Това е втора кола в рамките на година и половина. Веднага изтичах и започнахме да гасим с малки пожарогасители, но това е нищо, не можеш да го локализираш. Единствено може да го спреш за момент и той лумва отново. Бяхме се обадили на пожарната. Много бързо дойдоха. Може би 5 минути им трябваше. И още 5 да го загасят, но щетите са доста сериозни", коментира репортерът Кристиян Попов.

Той се надява деянието да не е свързано с неговата работа и тази на родителите му. А камера пред блока е заснела извършителя на палежа.

Предишното посегателство върху автомобил на семейството все още не е разкрито. Извършителят отново е заснет. Собствениците на колата смятат, че става дума за един и същи човек. За Нова от МВР обясниха, че тече разследване. Вероятно ще работят по всички версии за палежа.