Заловиха водач, шофирал с 260 км/ч в София, съобщи БНТ. Мъжът развил високата скорост на Околовръстния път на столицата. Колата му е отнета.

Това се случва само пет дни след като срещу "Мис Силикон" беше повдигнато обвинение за същата хулиганска проява на пътя.

От профила на младия мъж зад волана - Николай Караасенов, става ясно, че той има четири фиша за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. Вероятно той публикува тези си "геройства", за да събира лайкове. 

"Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващият път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч", коментира пред bTV поредната наглост на пътя Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

Той посочи също така, че няма да се умори да подава сигнали в прокуратурата, защото "дори да няма катастрофа, според НК това е хулиганска проява, извършена при управлението на МПС и се наказва с лишаване от свобода до три години".

"При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се престои, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя", посочи още Тодоров.

Той се обърна към Столична община, към КАТ и към МВР с молба да се поставят камери за скорост по Южната дъга на София.

"Много е просто. Едно такова нарушение, ако се регистрира от камерите - по 800-900 лв. глоба за всяка една регистрирана висока скорост, ще се съберат около 4-5 хиляди лева само от едно минаване. А ви уверявам, че тези глоби ще бъдат събрани", категоричен беше Тодоров.