Кръвната проба на "Мис Силикон" Катрин Йорданова е потвърдила наличие на кокаин, съобщиха от МВР. Часове по-късно тя получи обвинение, че е карала дрогирана. След като прекара една нощ в ареста, инфлуенсърката е пусната под гаранция от 5 000 лева. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до 3 години затвор.

Книжката й е отнета, а в прокуратурата има и сигнал срещу нея за пътно хулиганство заради клиповете, в които тя шофира с изключително висока скорост.

Вчера скандалната инфлуенсърка, която само преди седмици се похвали във видео как лети по магистрала "Тракия" с 256 км/ч, беше спряна за проверка в столичния Студенски град, като полевият тест е показал употреба на кокаин, съобщиха от МВР.

23-годишната Катрин Йорданова бе задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство, а днес трябва да се реши ще й повдигнат ли обвинения.

Защитната теза на плеймейтката е, че спортува активно и използва спортни препарати. Това е казала самата тя пред разследващите, както и брат й пред медиите. 

"Тя тренира усърдно, спортистка е. В момента тренира бокс и много се съмнявам да е употребявала някакви забранени субстанции", коментира непосредствено след задържането на Катрин брат й Йордан Йорданов. Тя му казала, че не е виновна.

Стопкадър: Nova News

След пускането й от ареста тя заяви, че тестовете били "фалшиви". "Не съм употребявала кокаин и това ще се разбере от кръвния тест. Никога не съм приемала кокаин. Зная, че тия тестове са фалшиви", каза 23-годишната Катрин Йорданова. На въпрос как е прекарала нощта в ареста, тя заяви: "Беше ужасно, не е като петзвезден хотел".

Адвокатът на Йорданова коментира, че ще обжалва гаранцията, която по думите му е твърде висока за толкова млада жена. Той и клиентката му все още не са получили официално резултатите от кръвните ѝ проби.

Малко преди да бъде арестувана вчера, 23-годишната инфлуенсърка публикува в социалните мрежи поредния клип, в който шофира в куп нарушения на закона. Според експерти те са най-малко пет на брой. 

"Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Има и още. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата", поясни Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи пред bTV.

Той коментира, че наказанието за Катрин Йорданова ще бъде много строго и припомни, че за шофиране под въздействието на наркотици се отнема автомобила. "Ако автомобилът не е неин, левовата му равностойност трябва да се плати от реалния собственик. Той ще бъде лишен от шофьорска книжка и ще плати глоба от 2000 лв.", поясни още Тодоров.

Той поясни, че внасят сигнал в Районна прокуратура - София, защото това е единственият начин да се противодейства на този род опасни прояви на пътя. Според него пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

"Назначената експертиза ще докаже, че именно тя е шофирала автомобила. Ще се сравнят татуировките, ще се разгледат и други обстоятелства и факти. Катрин Йорданова може да влезе в затвора за три години", поясни Тодоров.

От МВР съобщиха вчера, че правят проверка по отношение на два случая, в които жената показва в социалните мрежи как шофира автомобила си в нарушение на правилата за движение по пътищата. От полицията добавиха, че ако се съберат достатъчно доказателства, може да ѝ бъде потърсена отговорност по указа за борба с дребното хулиганство.