Българска инфлуенсърка и носителка на титлата "Мис Силикон" за 2022 г. се похвали с безразсъдно шофиране. От Столичната дирекция на вътрешните работи пък засякоха шофиране с рекордните 235 км/ч преди ден в София. 

В първия случай Катрин Йорданова публикувала видеоклип в Инстаграм, в който показва, че шофира по автомагистрала "Тракия" с 256 км/ч. Клипът е заснет на 7 януари и е бил изпратен многократно в платформата "Аз, репортерът" на bTV. 

Ограничението за скорост по родните магистрали е 140 км/ч., докато Йорданова кара със 116 км/ч. над позволения максимум.  

Междувременно при операция на столичната полиция за контрол на участниците в пътното движение на 6-и и 7 януари са заснети 1582 нарушения на скоростния режим, сред които шофиране с рекордните 235 км/ч, 165 км/ч и 148 км/ч, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Оттам отчитат все по-малко водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотици, допълва БТА. В рамките на акцията униформените са проверили 1567 моторни превозни средства и 2165 души. От направените на водачите 429 проби за алкохол, при една е отчетен резултат над 1,2 промила, а при три - под 1,2 промила. От 10 теста за шофиране под въздействието на наркотици, два са дали положителен резултат, един водач е отказал проба.

По време на полицейската операция са съставени 98 акта по Закона за движение по пътищата и 372 фиша. За различни нарушения от движение са спрени 13 моторни превозни средства, а шест са с прекратена регистрация. Връчени са 371 електронни фиша, на обща стойност 70 020 лева.

По последни данни от вчера, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата в страната, за един ден са установени 29 души, шофирали след употреба на алкохол и седем - под въздействието на наркотици.